Netflix a hry? Nie úplny nezmysel

Streamovacia služba uvažuje nad herným predplatným po vzore Apple Arcade

Hľadá sa nový trh

Platforma podľa viacerých zdrojov plánuje vstup vôd online hrania. Netflix podľa The Information oslovil viaceré autority z herného priemyslu s ponukou na spoluprácu a obsadenie exekutívy pre nový projekt. Myšlienka herného obsahu prišla údajne po tom, čo sa na trhu v USA začal rast Netflixu spomaľovať. Streamovací gigant zjavne hľadá nové smery, ktorým rozširovať svoje podnikanie.

Zatiaľ však ide o veľmi skoré úvahy a diskusiu so zainteresovanými ľuďmi. Zaujímavou informáciou môže byť zámer ponúkať hry bez reklám, čo môže naznačovať, že herná časť by bola v ponuke ako extra balík pre predplatiteľov.

Hry od Netflixu?

V prípade Netflixu pritom nejde o úplnú premiéru na poli videohier. Americká spoločnosť má za sebou skúsenosť s úspešnou adventúrou Black Mirror: Bandersnatch ale aj nakoniec nevydanou hrou založenou na seriálovom hite Stranger Things. Zároveň má v katalógu viaceré seriály inšpirované hernými svetmi ako Zaklínač či Resident Evil. Ďalšie prepájanie hier a filmového či seriálového svetu znie celkom logicky.

K veci sa pre The Information vyjadril aj samotný Netflix, ktorý hypotézy o možnej expanzii na herný trh nepoprel a uviedol, že sa teší na ďalší rozvoj interaktívnej zábavy. Platforma nevylučuje nateraz ani iné možné prístupy ako tvorbu in-house hier či príchod hier na obrazovky smart TV.

zdroj: The Information

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.