Apple sa čoskoro stane jednotkou v nákupoch OLED panelov

Značka sa pripravuje na príchod iPhonu 13 a podľa odhadov analytikov  tento rok predstihne v objednávkach Samsung.

Bude sa opakovať minuloročný sklz?

Dopyt po OLED je vysoký aj kvôli faktu, že rovnakú technológiu využíva aktuálna dvanásta generácia Apple smartfónu. Teraz by k ponuke mali pribudnúť tohtoročné modely. Ich masová výroba štartuje v júli.

Stabilné dodávky komponentov sú preto pre kalifornské jablko aktuálne prioritou ak sa chce vyhnúť minulému roku, ktorý sprevádzali výpadky spôsobené pandémiou. To sa neskôr prejavilo aj v dvojfázovom príchode iPhonu 12 na trh.

To, či všetko pôjde hladko je však otázne. Pandémia a jej dopady sú stále citeľné – okrem iného aj v globálnom nedostatku čipov, ktorý trápi nielen výrobcov elektroniky ale napríklad aj automobilový priemysel. Apple už stihol oznámiť, že predaje v segmente Mac a iPad budú tento štvrťrok nižšie, práve z tohto dôvodu.

Stávka na istotu

Podľa informácií zverejnených na DigiTimes, zaplatila značka popredu dodávateľom za veľké objednávky, aby si zabezpečila dostatočné zásoby. TSMC, dvorný dodávateľ čipov pre Apple, už zahájil výrobu verzie A15, ktorá sa objaví práve v očakávanom iPhone 13.

Zatiaľ je však podľa reportu priskoro predvídať, či bude predstavenie novinky v tradičnom septembrovom termíne, keďže dodávateľský reťazec aktuálne ešte len pripravuje vzorky komponentov. Stále je v hre aj scenár s predstavením na rozhraní októbra a novembra.

zdroj: DigiTimes 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.