K projektu Apple Car sa pridal zakladateľ startupu autonómnych vozidiel a bývalý člen exekutívy v BMW

Ulrich Kranz je zakladateľom startupu zameraného na vývoj samostatne ovládaných automobilov a podľa nových informácií Bloombergu bude pre Apple pracovať na jeho vozidle.

Okolo projektu Apple Car bolo nejaký čas ticho, keďže sa pozornosť zameriavala najmä na iné softvérové či hardvérové novinky. Nový report Bloombergu však tému opäť oživil.

Podľa neho Apple najal Ulricha Kranza, ktorý sa v minulosti v BMW podieľal na vývoji modelov i3 a i8 a v bavorskej automobilke pracoval 30 rokov. Startup spomínaný v úvode, ktorý sa venoval autonómnym vozidlám už opustil a tak najnovšie zakotvil v Apple.

Jeho príchod do Apple Car tímu je znakom, že kalifornské jablko je odhodlané vyrobiť vlastné vozidlo, ktoré bude predstavovať konkurenciu pre Teslu.

Práce na aute s logom Apple na kapote tak pokračujú po fáze rokovaní a hľadaní dodávateľov ďalej. Značka v minulosti jednala napríklad s Kiou, ktorá je súčasťou koncernu Hyundai. Ako rokovania nakoniec dopadli a či dospeli k plodnému záveru, v tejto chvíli známe nie je.

zdroj: Bloomberg

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.