iPhone je ohrozený nedostatkom komponentov pre OLED displeje

Celosvetový výpadok v produkcii čipov, ktorý sa podpísal aj na výrobných kapacitách OLED panelov od Samsungu, môže negatívne ovplyvniť aj výrobu iPhonov.

Podľa informácií, ktoré priniesol portál Nikkei Asia, juhokórejská spoločnosť musela minulý mesiac zatvoriť svoj závod na výrobu čipov v Texase pre nepriaznivé počasie. Tamojšia továreň produkuje 5% svetového objemu čipov pre smartfóny a počítače. Jej zatvorenie teda nie je zanedbateľným faktorom a významne sa podpísalo na nedostatku týchto komponentov po celom svete.

V závode sa vyrábajú aj čipy pre OLED displeje od Samsungu, ktoré vo svojich smartfónoch využíva Apple. To, o ktoré modely by sa malo jednať konkrétne ani na aké obdobie, správa nespresnila.

Minulý rok museli dodávatelia kalifornskej spoločnosti v Číne ale aj inde vo svete zatvárať svoje továrne kvôli koronakríze. Obmedzenia sa prejavili aj na prepisovaných termínoch odhalenia minuloročnej generácie Apple smartfónu. iPhone 12 dorazil oproti tradičnému septembrovému termínu o mesiac neskôr.

Analytik Ming-Chi Kuo, ktorý sa značke a jej novinkám venuje dlhodobo, však verí, že iPhone modely pre aktuálny rok by mali byť opäť predstavené v rámci septembra, s masovou výrobou naplánovanou na obvyklé letné obdobie.

zdroj: Nikkei Asia

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.