iPhone bol v závere roka celosvetovo najpredávanejším smartfónom

V štvrtom kvartáli roku 2020 sa Apple podarilo predať rekordný počet zariadení.

Analytici z Canalys priniesli nové dáta, podľa ktorých sa v záverečnom štvrťroku 2020 predalo takmer 82 miliónov iPhonov. Kalifornské jablko tak suverénne obsadilo vrchol rebríčka.

Druhý v poradí, Samsung, zaznamenal naopak medziročný pokles o 12% a predal 62 miliónov kusov.  Ostatné značky, ktoré sa nachádzajú v prvej päťke získali väčší podiel na úkor Huawei, ktorý z vrcholnej sekcie rebríčka vypadol prvýkrát po šiestich rokoch.

Xiaomi na treťom mieste zaznamenal 43,4 milióna predaných smartfónov, Oppo 34,7 milióna a Vivo 32,1 milióna. Celkovo sa v závere roku 2020 predalo takmer 360 miliónov smartfónov.

V otázke celoročného poradia si prvenstvo drží Samsung s pätinovým podielom, juhokórejská spoločnosť však medziročne spadla o 14%. Apple je na druhom mieste so 14% podielom a naopak zaznamenal 5% rast. Najhoršie dopadol Huawei, ktorý aj pre sankcie zo strany Spojených štátov znížil svoj podiel o 22%.

Apple sa podľa analytikov podarilo v poslednom štvrťroku uspieť vďaka najnovšiemu iPhonu, ktorý sa stal hitom a upevnil postavenie značky medzi konkurentmi s 5G zariadeniami. Takisto podľa Canalysu do určitej miery pomohlo značke aj viacero úsporných opatrení – napríklad menšie balenia vďaka absencii nabíjačky, čo sa pri súčasnej situácii a vysokých cenách za leteckú prepravu, ukázalo ako nielen ekologický ale aj prezieravý krok.

zdroj: Canalys

komentáre
  1. kto by to kupoval, ibaze teeenegeri s kravatlami,co sa chcu ukazat pred kozami, ja by to kupil ale u mna je to posun od osem plus, vlastne minus :)

    0
    2
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.