Google opäť začal aktualizovať iOS apky, prvá je YouTube

Technologický gigant po vyše dvoch mesiacoch aktualizoval YouTube pre iOS. Ide o jednu z prvých iOS aplikácií od Google, ktorá konečne dostala update po tom, čo Apple zmenil podmienky pre ochranu súkromia.

Ticho od decembra

V rámci nich požadoval od vývojárov, aby v každej zo svojich aplikácií uvádzali aké informácie zbiera a akým spôsobom sú používané. To bola jedna z podmienok pre schválenie updatu.

Väčšina Google aplikácií si s implementovaním dala načas a to aj napriek tomu, že spoločnosť začiatkom januára avizovala, že zmeny zapracuje do týždňa.

Napríklad YouTube dostával nový update v intervale zhruba jedného až dvoch týždňov. Tentokrát sa na novú verziu čakalo viac ako dva mesiace. Iné aplikácie ako Google Maps, Chrome či Meet stále aktualizáciou neprešli. Gmail dokonca minulý týždeň niektorým používateľom počas pridávania nového účtu zobrazil upozornenie o zastaralej verzii apky. Jej posledný update sa objavil ešte 1. decembra minuléhé roku.

Náhody vo svete aplikácií

Spoločnosť síce vyhlásila, že dlhé čakanie na update aplikácií nie je spôsobené snahou oddialiť zapracovanie novej ochrany súkromia, náhle zatiahnutú brzda v tempe updatovania však dáva veľký priestor pochybnostiam.

Znie to skrátka ako príliš veľká náhoda. Apple zmení podmienky pre ochranu súkromia a Google zrazu neponúkne aktualizáciu po tak dlhý čas. Najmä, keď paralelne s čakaním na nové iOS verzie vychádzajú priebežne tie pre Android.

zdroj: 9to5Mac

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.