Google Maps majú nové nástroje, s ktorými ich môžete vylepšovať

Google predstavil viacero noviniek zameraných na zlepšovanie svojej navigácie – okrem iného aj nástroj na dokresľovanie chýbajúcich komunikácií.

Používatelia tak budú môcť doplniť napríklad ulicu, ktorá sa v Google Maps nenachádza, prípadne odoslať hlásenie o chybných údajoch. Nový nástroj na úpravu ciest je dostupný v desktop verzii. Tu môžete kliknúť na bočné menu vľavo hore a následne si vybrať Upraviť mapu (Edit the map), kde nájdete ďalšie možnosti.

Môžete tak vyznačiť miesto, kde je chybný údaj alebo použiť nástroj pre nakreslenie cesty. Cesty s nesprávnym názvom je možné premenovať, zmeniť ich smer a odoslať info do Google o prípadnej uzávere s dátumom, dôvodom a obchádzkou. Všetky odoslané aktualizácie samozrejme prechádzajú schvaľovaním.

Nové možnosti majú byť v nasledujúcich mesiacoch spustené vo viac ako 80 krajinách.

Okrem nástrojov pre úpravu ciest pribudne aj možnosť aktualizácie fotogafií v Google Maps. Vývojári chcú pridať nástroj, ktorý umožní podeliť sa s aktuálnymi fotkami a “zdieľať tak zážitky a zaujímavosti”.

zdroj: Google

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.