Beta Xcode 13 spomína najnovšie Intel čipy a tým aj blížiaci sa Mac Pro

Najnovšia generácia procesorov Ice Lake SP je vhodným kandidátom pre aktualizáciu Mac Pro.

Mac Pro (aj) s Intelom?

Vývoj novej generácie výkonného desktopu potvrdil aj Mark GurmanBloombergu. Čip, ktorý sa v bete Xcode 13 spomína je súčasťou tretej generácie procesorov Xeon Scalable, ktoré spoločnosť oznámila ešte v apríli.

Prípravu dvoch nových modelov Mac Pro oznámil Bloomberg v januári. Jeden z nich má byť podľa jeho informácií priamym nástupcom zariadenia z roku 2019 a druhý bude kompaktnou alternatívou.

Apple zároveň už naplno pokračuje v procese prechodu na vlastné čipy. Apple Silicon by sa tak mohol objaviť práve v druhom, o polovicu menšom Macu Pro. Zdá sa však, že značka stále počíta aj s modelom, ktorý bude poháňať ešte čip od Intelu.

Posledný z rodiny

Niektoré z čipov, ktoré kalifornské jablko aktuálne vyvíja, majú podľa odhadov disponovať 20 až 40 výpočtovými jadrami, GPU jednotka má zase ponúknuť 64 a 128 jadier. Či bude už prvá generácia Apple Silicon pre Mac Pro schopná konkurovať Xeon rade v prípade náročných úloh, zatiaľ ostáva otázkou.

Mac Pro sa možno stane posledným Apple počítačom, ktorý dostane jeho procesory. V súčasnosti už verzie s Apple Silicon ponúka MacBook Air aj Pro, Mac mini či najnovšie iMac. Tento rok majú do rodiny pribudnúť aj dva nové MacBooky Pro v 14 a 16-palcovej verzii s vylepšeným čipom, pracovne nazvaným M2, resp. M1X.

zdroj: MacRumors

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.