Beta iOS 14.5 vrátila do hry Obraz v obraze pre YouTube web

Režim PiP (Picture in Picture) sa objavil v aktuálnej betaverzii operačného systému pre iPhone.

Prehrávanie v rámci malého náhľadu cez YouTube web (nie aplikáciu) nie je také jednoduché, ako by sa mohlo zdať. Apple túto funkcionalitu sprístupnil s vydaním iOS 14 a v praxi umožňovala sledovať videá  z YouTube ale aj iných stránok v malom okne na displeji, čo umožňovalo prípadný multitasking. Video platforma však promptne reagovala a túto možnosť na svojom webe zablokovala.

Tá sa teraz znovu objavila v najnovšej verzii iOS s číslom 14.5. Podľa všetkého funguje okrem v Safari aj v prehliadačoch Chrome či Firefox. Stačí prejsť do fullscreen zobrazenia a následne ťuknúť na ikonku PiP režimu v ľavom hornom okraji displeja.

Čo je za návratom funkcie v bete iOS 14.5 nie je zatiaľ jasné. Príčinou môže byť zmena v systémovom kóde, ktorá nejakým spôsobom obišla YouTube barikádu. V takom prípade sa dá očakávať v dohľadnej dobe reakcia platformy, ktorá opäť možnosť zablokuje.

Možnosť sledovania videí v zmenšenom náhľade bola s príchodom iOS 14 dostupná pre implementovanie do YouTube aplikácie, služba však k tomu nikdy nepristúpila. Objavili sa aj informácie, že funkcionalitu testuje, no oficiálne sa k PiP YouTube nevyjadril.

           

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.