Apple vydal prvú public betu macOS Monterey

Nová verzia operačného systému pre Macy sa po vývojároch dostáva aj k verejnosti.

Testovať novnku môžu záujemcovia po stiahnutí aktualizácie macOS 12 Monterey zo sekcie softvérových aktualizácií v Nastavaniach a inštalácii príslušného profilu z Apple webu pre beta softvér. Nový update operačného systému prináša niekoľko vcelku zásadných zmien a noviniek.

Prehliadač Safari dostal nový dizajn a podporu pre skupinové taby, FaceTime podporuje priestorové audio, portrétový režim (exkluzivita pre Macy s M1) ako aj užitočné potlačenie okolitých ruchov pri videohovore.

Zaujímavou novinkou je Universal Control, ktorá umožňuje plynulý prechod medzi viacerými Macmi alebo iPadmi. AirPlay funkciu môžete využiť na vysielanie obsahu z iPhonu, iPadu či iného Macu na váš počítač.

Režim Focus, ktorý získali aj ďalšie systémy ako iOS či watchOS, prináša možnosť nastaviť si mieru notifikácií podľa konkrétnej situácie, aby ste neboli vyrušovaní, keď sa potrebujete sústrediť.

Novinka Shared With You vám ponúkne prehľad skladieb, podcastov či odkazov, ktoré vám ľudia poslali cez Správy a zvýrazní ich v príslušných apkách. Podobne ako v iPadOS aj nový systém pre Mac získal funkcie Quick Note pre rýchle poznačenie si čohokoľvek dôležitého v danej chvíli. Do macOS zamierala aj aplikácie Shortcuts známa napríklad z iPhonu.

Prehľad kompatibilných Macov:

  • ‌iMac‌ Late 2015 alebo novší
  • ‌iMac‌ Pro 2017 alebo novší
  • MacBook Air‌ Early 2015 alebo novší
  • MacBook Pro Early 2015 alebo novší
  • Mac Pro Late 2013 alebo novší
  • Mac mini Late 2014 alebo novší
  • MacBook Early 2016 alebo novší

zdroj: Apple

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.