Apple predlžuje spoluprácu s (RED) pre boj s pandémiou do konca roka

Značka minulý rok oznámila, že poskytne celý zisk z predajov (PRODUCT)RED sortimentu do fondu na pomoc zdravotníctvu v najzraniteľnejších oblastiach.

Pôvodný plán počítal s podporou do júla, teraz však Apple svoj zámer aktualizoval a partnerstvo predĺžil do 30. decembra 2021.

Spoluprácu s nadáciou (RED) nadviazala kalifornská spoločnosť ešte v roku 2006, s vtedajším cieľom ukončiť epidémiu HIV/AIDS v subsaharskej Afrike. V rámci partnerstva sa realizovalo viacero projektov a celkovo na pomoc v rámci HIV/AIDS programov putovalo viac ako 250 miliónov dolárov.

Tie sa vyzbierali vďaka predajom špeciálnych produktov v už ikonickej červenej farbe s označením (PRODUCT)RED. V tomto variante sú dostupné iPhony, Apple Watch ale napríklad aj obaly.

Okrem predaja spomínaných produktov bude na pomoc pri boji s koronavírusom využitá aj služba Apple Pay. Z každej transakcie na webe Apple alebo v apke Apple Store pošle značka 1 dolár.

zdroj: Apple

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.