Apple promuje ultra široký objektív na svojom Instagrame

Apple naplno promuje svoje nové zariadenia a ich funkcie. Zameriava sa hlavne na vylepšenia v oblasti fotoaparátu, ktorými sa pýši na sociálnej sieti Instagram.

Tým, že sa dostupnosť nových iPhonov 13 neustále zvyšuje, rozhodol sa Apple poriadne zdôrazniť aj promovanie všetkých nových funkcií, ktoré tieto zariadenia prinášajú. Napríklad na svojom Instagrame pridala spoločnosť niekoľko fotiek vytvorených pomocou iPhonu 13 a jeho ultra širokým objektívu.

Na oficiálnom Instagram účte Apple sa objavili fotografie šiestich fotografov, ktorí na svoje umenie použili práve iPhone 13 a iPhone 13 Pro. Táto kampaň dostala názov Expand your perspective (z angl. Rozšír svoju perspektívu) spolu s hashtagom #ShotOniPhone. Tento hashtag poukazuje na rôzne spôsoby, ako využiť fotografický potenciál ultra širokého objektívu nových zariadení od Apple.

Apple pre túto kampaň zvolil práve použitie ultra širokého objektívu, pretože práve ten získal s príchodom nových zariadení najväčšie vylepšenia. Napríklad v porovnaní s iPhonom 12 dokáže ultra široký objektív v iPhone 13 prepustiť až 47% svetla zo scény a pri fotení fotiek v tmavom prostredí je priepustnosť svetla až o 92% vyššia.

https://www.instagram.com/p/CUxgYwSlFWB/?utm_source=ig_web_copy_link

Okrem ultra širokého záberu dokážu Pro modely iPhonu 13 využiť aj makro-fotografickú funkciu, ktorá umožňuje fotografovať objekt už od 2 cm vzdialenosti. Spolu s vyššie uvedenými fotografiami, Apple poukazuje aj na výhody Smart HDR 4 alebo väčšiu clonu (120° záber, vďaka čomu sa na fotografiu zmestí viac obsahu).

Pre propagáciu ultra širokého objektívu iPhonu 13 sa Apple obrátil na fotografov ako je Zerb Mellish alebo Cody Cobb a ďalší.

zdroj: 9to5Mac

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.