Apple prestal podpisovať iOS 14.6

Ako je zvykom, Apple po vydaní nového iOS prestal podpisovať jeho staršiu verziu.

Po vydaní iOS 14.7 minulý týždeň prestal Apple podpisovať iOS 14.6, teda predchádzajúcu verziu iOS, ktorú vydal v máji tohto roku. So zastavením podpisovania už nie je možné vrátiť zariadenie na iOS 14.6, pokiaľ je v zariadení iOS 14.7 alebo 14.7.1.

Apple pravidelne zastavuje podpisovanie svojich starších operačných systémov, aby tak nepriamo “dotlačil” užívateľov nainštalovať si najnovší operačný systém. Nejedná sa ale o rozmar spoločnosti Apple. Ten to robí zámerne, aby jeho užívatelia mali vždy najaktuálnejšiu verziu operačného systému so všetkými opravami, záplatami chýb a hlavne kvôli bezpečnostným prvkom.

Pre pripomienku, iOS 14.6 bola väčšia aktualizácia, ktorá priniesla odomykanie iPhonov s Face ID pomocou hodiniek Apple Watch, crowdsourcing pre nahlasovanie dopravných nehôd v Apple Maps, rodinné zdieľanie pre Apple Card, vylepšenie AirTagov a ďalšie funkcie.

iOS 14.7, ktorý nahradil už teraz odstavený iOS 14.6 prináša podporu pre MagSafe Batery Pack a mnohé opravy chýb. Apple vydal aj menšiu aktualizáciu iOS 14.7.1, o ktorej sa dočítate v našom ďalšom článku.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.