Apple predstavil externú batériu pre iPhone 12

MagSafe Battery Pack je z oficiálneho webu značky dostupný za 99$ pre najnovšiu generáciu Apple smartfónov.

Novinka sa magneticky pripína k zadnej stene smartfónu a dostupná je v bielom prevedení. MagSafe Battery Pack disponuje batériou 11,13 Wh, ktorá dokáže čiastočne dobiť iPhone. V teréne je limitovaná na 5W, po pripojení do siete je maximálna hodnota 15W.

Externú batériu aj smartfón je možné nabíjať simultánne a do batérie je možné zapojiť Lightniing kábel. Pre jej nabíjanie je odporúčaný 20W USB-C adaptér či kábel USB-C na Lightning. MagSafe Battery Pack si nabijete aj pomocou iPhonu, ktorý bude pripojený k zdroju.

Pre používanie novej batérie je okrem niektorého z modelov iPhone 12 potrebné mať nainštalovaný aspoň iOS 14.7.

Počas nabíjania môže dochádzať k miernemu zohriatiu iPhonu. Smartfón si v prípade prehriatia dočasne zníži kapacitu nabíjania na maximálne 80% a bude v nabíjaní pokračovať po ochladení.

V prípade, že je batéria k iPhonu pripojená po dlhší čas, pomáha udržovať zdravie batérie funkcia pre optimálne nabíjanie – Optimized Battery Charging.

zdroj: Apple

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.