Apple predal viac tabletov ako Samsung a Amazon dohromady

Apple asi ešte istý čas nebude mať v oblasti tabletov rovnocenného súpera. Jeho predaje sú vyššie ako predaje jeho najväčších konkurentov v oblasti dohromady.

Napriek tomu, že iPad je dlhodobo najobľúbenejším tabletom na svete, novo publikovaný prieskum trhu pomáha uviesť vedúcu pozíciu spoločnosti Apple na správnu mieru.

Podľa odhadov výskumnej spoločnosti IDC, Apple počas druhého kvartálu 2021 predal 12,9 milióna iPadov. Pre porovnanie, podľa odhadov IDC, spoločnosť Samsung a Amazon predali (kombinovane) spolu 12,3 milióna tabletov v druhom štvrťroku. To znamená, že Apple za tento kvartál predal viac tabletov ako jeho konkurenti Amazon a Samsung dohromady.

Nevýhodou ale je, že Apple už nejaký čas vo svojich správach za kvartálne roky neuvádza počet predaných kusov iPadov. IDC malo síce o niečo ťažšiu prácu, no vďaka ziskom z iPadov, ktoré Apple zverejňuje, sa spoločnosti IDC podarilo približne vypočítať, koľko kusov Apple za kvartál predal.

Aj toto je ale výsledkom toho, že iné výskumné spoločnosti ako je Strategy Analytics alebo Canalys majú odlišné výsledky svojich prieskumov, nakoľko nevedia, koľko ich Apple predal a tak iba spočítavajú a predpokladajú ich počet podľa ziskov Apple. Aj keď výsledky prieskumov nie sú úplne presné, nič to nemení na fakte, že Apple má v oblasti tabletov veľký náskok oproti svojim konkurentom.

Musíme ale podotknúť, že zvýšené predaje iPadov za posledný kvartál vďačia aktuálnej, pandemickej situácií, nakoľko mnohí ľudia vo svojej práci, vzdelávaní či komunikácií pokračujú “online”. Generálny riaditeľ Apple, Tim Cook oznámil, že tohtoročný jún bol pre neho v oblasti predaja iPadov asi najlepší, nakoľko zisky čisto z predaja iPadov činia 7,4 miliardy amerických dolárov. Jedná sa teda o markantný nárast oproti tomu istému kvartálu predošlý rok.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.