Apple chystá prídavné batérie pre iPhone

Doplnok bude určený pre najnovšiu generáciu a využívať bude magnet v zadnej časti prístroja.

Batérie pripájané pomocou technológie MagSafe vyvíja značka už minimálne rok a podľa informácií Bloombergu majú niektoré z prototypov povrch z bielej gumy.

Od doplnkových batérií pre iPhone, ktoré sú už aktuálne v ponuke, sa bude nový, potenciálne atraktívny, produkt odlišovať v kapacite doplnkovej energie pre smartfón. Takisto nebude slúžiť ani ako ochranný kryt pre celý iPhone.

Interné testy preukázali dostatočnú silu magnetu, aby modul s batériami ostal pripojený, problémom, ktorý predstavenie novinky oddialil, bol softvér. Ten na iPhone chybne varoval pred prehriatim modulu. Výzvou pri vývoji bude aj riešenie situácie, keď používateľ používa iPhone s krytom a bez krytu.

Práca značky na novom príslušenstve zameranom na nabíjanie často končí v slepej uličke a môže to byť aj prípad novej externej batérie. V minulosti vyvíjal Apple AirPower podložku pre nabíjanie viacerých svojich produktov ako Apple Watch, iPhone či AirPods súčasne. Nakoniec bol však projekt po dvoch rokoch ukončený pre problémy s prehrievaním.

Kategória doplnkov sa pre Apple stala postupom času zdrojom nezanedbateľného príjmu. V poslednom kvartáli priniesla až 12% celkového príjmu značky, takmer 13 miliárd dolárov.

MagSafe, s ktorým má Apple veľké plány, by mohol v budúcnosti fungovať ako prepojený ekosystém. Značka okrem iného totiž pracuje aj na riešení, kedy by sa jednotlivé zariadenia mohli vzájomne nabíjať.

zdroj: Bloomberg

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.