Nový iMac prinesie tenšie okraje aj Apple Silicon

Vyzerá to tak, že sa desktop konečne dočká nového dizajnu aj Apple procesoru.

Po včerajšom sumári ohľadom MacBooku Pro prinášame podrobnosti aj k iMacu, o ktorých informoval v novom reporte Bloomberg.

Očakávaná aktualizácia zariadenia má prísť s novým dizajnom, ktorý bude mať tenšie okraje okolo displeja. Takisto sa v správe spomína redizajnovaný podstavec, ktorý bude viac pripomínať prevedenie z Pro Display XDR.

Zadná strana zariadenia má stratiť zakrivenie a celý iMac tak bude hranatejší, čo ladí s dizajnovým jazykom, ktorý môžeme vidieť pri niektorých aktuálnych iPadoch či najnovšom iPhone. Podobne by mali “zostriť” aj MacBooky Pro.

Pokiaľ ide o uhlopriečku, tu by sa mali takisto udiať zmeny. Namiesto 21,5 a 27-palcového modelu by sme sa mali dočkať nových verzií. Jednou z nich by mohla mať uhlopriečku 23 až 24 palcov.

Vnútri bude zariadenia ukrývať nový procesor z rodiny Apple Silicon, ktorý ponúkne viac výkonu. Apple aktuálne testuje čipy s 16 výkonnými a 4 úspornými jadrami, high-end verzia iMacu by mohla disponovať dokonca až 32 jadrami s vysokým výkonom. Podobne je vo vývoji aj vylepšená GPU s 16 a 32 jadrami.

Na oznámenie dátumu očakávaného predstavenia si budeme musieť ešte nejaký čas počkať. V prípade MacBooku Pro to má byť tretí štvrťrok 2021.

zdroj: Bloomberg

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.