Apka Počasie prinesie info o kvalite ovzdušia do ďalších lokalít

Chystaný update iOS 14.7 rozšíri dostupnosť funkcionality v rámci natívnej aplikácie pre iPhone.

Dostupnosť informácií o kvalite vzduchu (tzv. Air Quality Index, AQI) si všimli beta testeri iOS, ktorým sa na ich zariadení začal tento parameter zobrazovať. Podľa dostupných informácií ide aktuálne o používateľov z viacerých európskych krajín vrátane Holandska, Francúzska, Talianska či Španielska. Mimo Európu sa AQI objavil aj v Kanade.

Apple dostupnosť tejto funkcionality naposledy rozšíril pri vydaní iOS a iPadOS 14.3. Air Quality Index poskytuje výsledky meraní, ktoré krajiny po celom svete využívajú pre určenie miery znečistenia ovzdušia v mestských lokalitách.

Index má mierku od 0 po 500, pričom platí, že čím vyššie číslo, tým horšia kvalita vzduchu. Nezdravá hodnota má rozpätie 151-200, veľmi nezdravá 201-300 a riziková je nad 300.

V rámci aplikácie Počasie sa nová informácia zobrazuje vo forme horizontálnej mierky s farebným indikátorom pod desaťdňovou predpoveďou. AQI sa takisto nachádza aj v apke Mapy a o informáciu o kvalite ovzdušia je možné požiadať aj Siri.

zdroj: 9to5Mac

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.