Adobe rival Serif vydáva veľký update pre svoje Affinity aplikácie

Aplikácie na grafiku, ilustrácie či desktop publishing majú podľa vývojárov posunúť prácu v nich na nový level. Prinášame prehľad noviniek.

Verzia s označením 1.9 prináša podľa oficiálnych informácií výrazné vylepšenia. Vývojári v minulom roku zaznamenali rekordný počet používateľov, ktorí na ich produkty prešli a tento rok začínajú s veľkou aktualizáciou, ktorá je opäť zadarmo. Update prináša nové funkcie a nástroje, ktoré umožnia používateľom aplikácií využívať komplexné postupy pri práci na ich projektoch s dôrazom na rýchlosť a výkon.

Affinity Designer, ktorý je zameraný primárne na grafický dizajn, prináša nový nástroj, ktorý umožní intuitívne pridávanie kontúr a offsetu pre tvary či cesty. Po novom je možné takisto vkladať linkované zdroje a obrázky, čo zmenšuje výslednú veľkosť súborov a zjednodušuje kolaboráciu na projekte.

Affinity Publisher podstatne zrýchľuje import IDML súborov a nová funkcia Package umožní vytvárať balíky obrázkov a fontov pre projekt do prehľadnej zložky, ktorú následne môžete presunúť ďalším ľuďom, ktorí na dizajne pracujú alebo aj na iný systém.

Vložené PDF môže mať aktuálne nastavenia passthrough, čo zabezpečuje dokonalú plynulosť exportu. Integrácia textových a obrazových odkazov do dokumentu z externých zdrojov je jednoduchšia vďaka novej funkcii pre zlučovanie dát.

Affinity Photo, ktorý sa od konkurencie odlišuje najvýraznejšie v nedeštruktívnom prístupe k úpravám, opäť posúva hranice možností v tomto softvéri. Novinkou je možnosť pridávať tzv. liquify adjustments, ktoré majú formu živých, maskovateľných vrstiev. Okrem toho sa nová verzia dočkala výrazných zlepšení RAW enginu, funkcionality pre linkovanie vrstiev či textu na linke.

Ak pracujete vo Windowse, poteší vás aj zrýchlenie GPU, ktoré je takisto súčasťou novej aktualizácie. V závislosti od vašej konfigurácie môže hodnota zrýchlenia dosiahnuť až 10-násobok.

Update 1.9 je dostupný pre všetky nástroje zo sady Affinity pre  Windows, macOS aj iPadOS. Ako sme už spomenuli aktualizácia je zadarmo pre majiteľov predošlej verzie. Ak Affinity softvér zatiaľ nevlastníte, môžete aktuálne využiť aj zaujímavú 50% akciu.

Viac info nájdete na webe Affinity

zdroj: Serif

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.