Zákaz WeChatu môže nabúrať predaje iPhonu

Krok súčasnej administratívy môže mať dopad na viacero oblastí a podľa renomovaného analytika Ming-Chi Kua sú čísla predajov Apple smartfónu jednou z nich.

Nariadenie, ktoré Trump podpísal, môže pri zavedení v plnom rozsahu v praxi odstrániť WeChat z App Store celosvetovo. Ide pritom o významnú aplikáciu na čínskom trhu a jej absencia by mohla podľa odhadov priniesť až 30% pokles predajov iPhonu.

Pre tamojších používateľov predstavuje WeChat viac ako iba komunikačný nástroj. Je vďaka nemu možné realizovať platby, riešiť sociálne siete, prezerať správy, nakupovať a mnoho ďalších online aktivít. Často býva označovaný ako OS v rámci OS – práve vďaka svojmu rozvetveniu.

Spomínaný príkaz Trumpovej administratívy vo svojom znení hovorí o úplnom zákaze transakcií medzi firmami zo Spojených štátov a WeChat platformou. V tom prípade by musel túto aplikáciu zo svojho obchodu stiahnuť aj Apple.

Ak by sa ešte pred zavedením do platnosti nariadenie zmiernilo a požadovalo iba odstránenie z App Store pre USA, mohlo by to priniesť oveľa menšie nepríjemnosti. Kuo odhaduje pri takomto scenári pokles predajov 3 až 6% percent.

zdroj: 9to5Mac

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.