watchOS 7 bude obsahovať detský mód

Nadchádzajúca aktualizácia pre Apple Watch, watchOS 7 bude pravdepodobne obsahovať nový detský mód, ktorý je určený pre deti s Apple Watch a jeho úlohou je upraviť sledovanie športových aktivít detí.

Tento mód má odpútať pozornosť od sledovania aktivity “spálené kalórie” pri deťoch, nakoľko táto aktivita nie je pre deti vhodná ako dosiahnuteľný cieľ v športových aktivitách. Mód okrem iného prináša aj rodičovskú kontrolu, ktorá umožní rodičom sledovať a ovládať zariadenie dieťaťa.

Podľa kódu v iOS 14, ktorý objavil 9to5Mac budú mať Apple Watch v detskom režime odlišné kruhy aktivity a ciele ako je tomu pri dospelých užívateľoch.

Pri dospelých užívateľoch Apple Watch uvidíme kruh aktivity pre spálené kalórie (červený), čas tréningu (zelený) a hodiny strávené v stoji (modrá). Detský mód úplne “vypustí” sledovanie spálených kalórií a vôbec ich nebude brať do úvahy.

Namiesto toho sa červený kruh aktivity bude zameriavať na sledovanie pohybu počas tréningu a hodín strávených v stoji. Príklad: Apple Watch budú sledovať splnenie 90 minútového pohybového cieľa namiesto 500 aktívnych spálených kalórií, čím poskytnú deťom “zdravý” cieľ pre zdolanie, ktorý sa nezameriava na výzor tela.

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.