Vyšla nová public beta macOS Big Sur

Nová verzia dostupná aj pre testerov z radov verejnosti vychádza deň po deviatej bete určenej developerom.

Apple predstavil nový macOS ešte v lete na júnovej WWDC. Update sľubuje jednu z najväčších premien systému za posledné roky, vďaka ktorej by sa Mac platforma mala dizajnom a niektorými funkciami viac priblížiť iOS.

Veľké zmeny si určite všimnete napríklad v Safari, kde si môžete nastaviť vlastnú úvodnú stránku s vašimi obľúbenými webmi a pozadím. Taby v hornej časti prehliadača po umiestnení kurzora na niektorý z tabov sa zobrazujú náhľad danej webstránky. Webový prehliadač Apple nedávno vydal ako samostatný update. Podrobne sme o ňom napísali TU.

Podobne ako pri iOS 14 máte ak dispozícii nový Privacy Report, ktorý vám ukáže, ktoré trackery pre vás browser zablokoval.

Ako sme spomínali v úvode, update pre Apple počítače sa v mnohom inšpiruje iOS. Dôkazom sú okrem iného aj Správy, ktoré umožnia posielanie efektov – pribudnú aj možnosti ako pripnuté konverzácie či priame odpovede na správy, ktoré si už môžeme užívať v čerstvo vydanom iOS 14 (kompletný report nového systému čítajte TU).

Nový macOS sľubuje aj rýchlejšie aktualizácie, ktoré budú prebiehať na pozadí. Big Sur má takisto priniesť lepší prehľad o tom, ktoré informácie jednotlivé aplikácie zbierajú.

Na akom Macu Big Sur spustíte

Chcete nový macOS testovať?

Postup ako na to nájdete v našom samostatnom článku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.