Vyšla nová public beta iOS 14

V poradí štvrtý update určený na testovanie verejnosťou prichádza týždeň po predchádzajucej bete.

iOS 14 prináša novú možnosť widgetov, ktor možno na ploche kombinovať s ikonkami apiek a prispôsobovať si vzhľad domovskej obrazovky. Takisto pribudla Knižnica apiek, ktorá vám zobrazí prehľadne všetky aplikácie na vašom zariadení. Ak mávate problém s preplnenou domovskou obrazovkou, poteší vás možnosť skryť celé stránky vašich apiek.

Otravovali vás prichádzajúce hovory alebo Siri, ktoré sa zobrazovali na celej ploche displeja? S tým je v iOS 14 koniec – Apple prichádza s výrazne kompaktnejším riešením vo forme banneru. Táto funkcia bude prítomná aj v iPadOS.

Nová funkcia App Clips umožní stiahnuť iba časť aplikácie bez potreby sťahovania celku. Hodí sa, ak napr. potrebujete využiť jednu konkrétnu funkciu – rezervovať ubytovanie, zaplatiť kávu a podobne.

Apka Zdravie má po novom podporuje monitorovanie spánku, ktoré bolo predstavené vo watchOS 7. Pre lepší spánok pribudnú na vašom iPhone funkcie ako Sleep Mode a Wind Down.

Nový je aj natívny Prekladač, ktorý ponúkne prekladanie textov aj hlasových nahrávok v 11 jazykoch priamo na telefóne.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.