Výroba iPhone v Indii sa začala

V krajine štartuje testovacia produkcia, po ktorej bude budúci mesiac nasledovať ostrá prevádzka.

Stúpajúca hviezda

Spoločnosť Wistron Infocomm z Taiwanu, ktorá je jedným z hlavným výrobných partnerov pre Apple, takisto začala s náborom personálu pre svoju najnovšiu továreň – obsadí 10 000 pracovných miest. Apple tak pokračuje vo svojom rozširovaní výroby v krajine. Nová prevádzka má sídlo v Narasapure a ide už o tretí závod spoločnosti Wistron.

Význam Indie ako lokality pre výrobu Apple produktov výrazne vzrástol, odkedy sa tu rozbehla prvá prevádzka Foxconnu pred štyrmi rokmi. Vtedajší zámer bola primárne produkcia starších modelov pre lokálny trh.

Rozdeľ a panuj

Odvtedy sa však veľa zmenilo. Jednou z premenných sú napäté vzťahy s Čínou, ktorá predstavuje zásadného dodávateľa a zároveň aj odberateľa Apple produktov. Ďalším aspektom, ktorý teraz naplno odhalil zraniteľnosť takto nastaveného biznis modelu, je aktuálna pandémia, ktorá Čínu tvrdo zasiahla a prakticky “vypla” výrobu iPhonov v krajine.

Apple preto zvýšil svoje úsilie viac diverzifikovať výrobu a rozšíriť ju aj do iných krajín. Podľa oficiálnych informácií plánuje kalifornské jablko presmerovať až jednu pätinu svojej výroby do Indie – v horizonte piatich rokov.

zdroj: 9to5Mac

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.