Apple pracoval s vládou USA na špeciálnom iPode

Tajný projekt “vylepšeného” iPodu priblížil pre TidBits bývalý Apple inžinier David Shayer.

Podľa jeho vyjadrenia ho riaditeľ vývoja softvéru pre iPod požiadal o asistenciu dvom inžinierom z U.S. Department of Energy. Cieľom spolupráce malo byť vytvorenie špeciálneho iPodu. Dvojica inžinierov bola v skutočnosti z Bechtelu, čo je veľký dodávateľ bezpečnostných riešení.

V Apple o špeciálnom projekte v tom čase vedeli iba štyria ľudia a ani jeden z nich už pre značku nepracuje. Celá komunikácia prebiehala osobne, takže nie sú k dispozícii ani žiadne dokumenty, ktoré by projekt dokladovali. Kontraktori z Bechtelu mali v priestoroch kalifornského jablka kanceláriu a niekoľko mesiacov sa učili ako iPod a jeho operačný systém fungujú.

Cieľom projektu bolo vylepšiť iPod tak, aby dokázal nahrávať dáta. Navonok malo zariadenie vyzerať ako bežný iPod. Vnútri sa však mal ukrývať nevystopovateľný pevný disk, na ktorý by sa získané informácie ukladali.

Výsledkom bol iPod piatej generácie, ktorý sa stal favoritom vďaka dobre odnímateľnému krytu a veľkému 60GB disku. Podľa Shayera malo zariadenie slúžiť ako tajný skener radiácie.

Shayerove vyjadrenia potvrdil aj bývalý šéf vývoja iPodu Tony Fadell.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.