Update iOS Lightroomu používateľom natrvalo vymazal obsah

Verzia s označením 5.4 pre iOS a iPad obsahovala veľmi nepríjemný bug.

Chyba zapríčinila vymazanie fotografií a presetov – prakticky celého obsahu, ktorý nebol synchronizovaný s Adobe cloudom. Prvé sťažnosti sa objavili krátko po vydaní aktualizácie. Ľudia, ktorých sa problém týkal, stratili aj všetky úpravy a ďalšie veci – často obsah, ktorý si používatelia vytvárali niekoľko rokov. Bug zasiahol tých, ktorí využívali lokálne úložiská namiesto cloudu.

Adobe reagoval s odstupom niekoľkých dní a vydal verziu 5.4.1, v ktorej už bola chyba odstránená. Potvrdil aj to, čoho sa mnohí ľudia s predošlou verziou obávali: všetky dáta sa stratili nenávratne.

Používateľom sa vývojári ospravedlnili a odporučili skúsiť obnovu z iCloud zálohy. Pre tých, ktorý však takýto backup nemajú, riešenie neexistuje.

zdroj: Adobe

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť