Týždenný súhrn špekulácií: Okuliare aj slúchadlá s logom Apple

Apple News+
Uplynulý týždeň priniesol zaujímavé fámy zo sveta Applu.

MacBook Air – potvrdený. 13″ MacBook Pro – potvrdený. Nový iPhone SE? Aj ten. A vlastne aj staro-nové Powerbeats Pro, o ktorých vieme toľko, že sú vlastne len refreshom existujúceho modelu. Zoznam tohtoročných Apple produktov, o ktorých sa špekuluje, sa postupne zmenšuje. Znamená to ale menej špekulácií?

Nie. Aspoň tento týždeň sme sa dočkali obsiahlej nádielky správ a fám o produktoch, ktoré by mal Apple údajne vyvíjať a uviesť na trh tento rok. Alebo možno budúci. Alebo možno v roku 2022.

2022: Virtuálna odysea

Práve rok 2022 sa objavil v reporte analytika Ming-Chi Kua, ktorý očakáva, že AR okuliare od Applu uvidíme najskôr v roku 2022. Po DigiTimes a The Information je teda ďalším, ktorý sa prikláňa k vydaniu ďalšieho revolučného Apple produktu o dva roky.

Podľa prvotných špekulácií mal mať produkt dizajn na spôsob Oculus Quest, momentálne sa však hovorí o ľahšom a menšom dizajne, vďaka ktorému bude možné používať okuliare dlhšie a bez väčších problémov. Prístroj by mal využívať výkon iPhonu a mal by bežať na vlastnom operačnom systéme rOS (realityOS). Zatiaľ nie je jasné, či bude prístroj podporovať hlasové, dotykové alebo pohybové ovládanie.

iPad SE / iPad mini SE

Kuo tiež vraví, že Apple pracuje na 10.8-palcovom iPadeväčšom iPade mini. Ten by mal mať väčší displej s uhlopriečkou medzi 8,5″ až 9″. Prístroje by mali byť uvedené na trh v druhej polovici roka 2020 a prvej polovici roka 2021. Hlavným výrobcom dotykových panelov pre prístroje je GIS. Oba produkty budú predovšetkým cenovo dostupné a majú poňať výkonnejšie procesory. Apple zvolí rovnakú stratégiu ako pri iPhone SE. Kvôli tomu by tiež mohli predstavovať 60-70% všetkých budúcich predaných iPadov.

Zaujímavosťou je aj to, že o existencii nového cenovo dostupného iPadu s procesorom Apple A12 sa zmienil aj leaker l0vetodream, ktorý v minulosti potvrdil viacero produktov. Zaujímavé je, že autor twitterového kanálu nie je známy, ale má pravdivé informácie. Hovoril aj napríklad o novom iMacu, procesore A14 alebo o 14-palcovom MacBooku Pro v roku 2021.

Pre porovnanie, Apple dnes predáva cenovo dostupný 10.2-palcový iPad a 7.9-palcový iPad mini. Tiež má v ponuke 10.5-palcový iPad Air a dvojicu iPadov Pro (12,9″ a 11″).

iPad mini Retina Display

AirPods Studio a inteligentné nastavenie zvuku

Po úspešných AirPods a ešte úspešnejších AirPods Pro si má Apple údajne robiť zálusk aj na segment over-ear slúchadiel s produktom známym ako AirPods Studio. Slúchadlá majú mať prémiový dizajn, prémiový zvuk a rozsiahle možnosti úpravy dizajnu. A zdá sa, že aj prémiové funkcie.

Tak, ako AirPods a AirPods Pro môžu zistiť, či ich máte nasadené alebo nie, tak aj AirPods Studio majú vedieť zistiť, či ich máte na ušiach alebo na krku. Majú na to slúžiť senzory uložené v rôznych častiach slúchadiel. Podľa polohy by vedeli hudbu pozastaviť alebo naopak spustiť. Napokon, podľa toho, ako si nasadíte slúchadlá na uši, by AirPods Studio vedeli priradiť ľavý a pravý kanál niektorej z ušníc. (9to5Mac)

Po spárovaní s iOS zariadením by sa mal užívateľom sprístupniť custom ekvalizér s úpravami nastavenia nízkych, stredných aj vysokých frekvencií.

Beats Studio 3

Powerbeats Pro v nových farbách

V uplynulej dobe sa objavila špekulácia o novej generácii Powerbeats Pro. Špekulácie sa na internete objavili len vďaka FCC, čoskoro však Apple zverejnil na svojom webe informáciu, že modely s novými sériovými číslami spadajú pod existujúcu generáciu.

Aj napriek tomu by sa slúchadlá mali dočkať refreshu. Reč je však len o nových farebných variáciách, ktoré identifikoval čínsky server WaveTech ako oblakovo rúžovúľadovo modrújarnú žltúlávovo červenú. V súčasnosti sú slúchadlá dostupné v čiernej, námorníckej modrej, machovej zelenej a slonovinovej. Celkovo môžeme povedať, že to sú prémiové farby, ktoré sedia s portfóliom iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max. (iMore)

Dočká sa iPhone 12 “ProMotie”?

Jednou zo zásadných noviniek novej generácie iPhonu by mal byť 120Hz ProMotion displej. Prvé zmienky o možnom použití tohto displeja sa objavili v roku 2019, kedy sa špekulovalo, že Apple začne používať rýchlejšie displeje od Samsungu a LG aj na iPhone. Na možnom využití 120Hz displeja aspoň pri modeloch iPhone 12 Pro a iPhone 12 Pro Max sa zhodli viacerí leakeri a novinári vrátane Marka Gurmana z Bloombergu.

Max Weinbach z kanálu EverythingApplePro tvrdí, že iPhone by sa mal vedieť prepínať medzi 60Hz a 120Hz režimom za účelom šetrenia batérie. Inak sa očakáva zachovanie terajších uhlopriečok: 6,1″ a 6,7″. Hovorí tiež o podpore 5G, Face ID so širším zorným poľom a batérii s kapacitou 4400mAh namiesto dnešných 3969mAh. Špekuluje sa aj o vylepšenom telephoto objektíve s 3x optickým zoomom a LiDAR Scanneri.

Jon Prosser z kanálu Front Page Tech pre zmenu vraví, že užívatelia môžu očakávať 128GB úložisko v základnej verzii. Táto by mala byť základnou verziou nielen u 5,4″ a 6,1″ iPhonu 12, ale tiež u 6,1″ a 6,7″ iPhonu 12 Pro. Takisto by mali byť k dispozícii kapacitné verzie s 256GB a 512GB.

Oproti tomu kanál l0vetodream vraví, že iPhone 12 ponúkne v základnej verzii 64GB úložisko, zatiaľ čo 128GB bude obmedzených len na iPhone 12 Pro.

Počúvate Apple News+

Zaujímavú špekuláciu nie zo sveta produktov, ale zo sveta služieb priniesol Digiday. Vraví, že Apple mal v uplynulých mesiacoch rokovať s minimálne štyrmi vydavateľmi, ktorí už dnes poskytujú obsah pre Apple News+, o možnosti poskytovania článkov a správ vo zvukovej podobe.

Celá iniciatíva by mala vzniknúť na náklady Applu. Ten by tiež mal vyplácať vydavateľov a autorov článkov za poskytovanie správ takýmto spôsobom. V súčasnosti je systém Apple News+ nastavený tak, že 50% tržieb poputuje k vydavateľom podľa toho, koľko času strávili užívatelia čítaním ich obsahu v priebehu 30 dní.

Správa tiež hovorí o tom, že vydavatelia sú nespokojní z tržieb, ktoré im generuje služba Apple News. Istý vydavateľ v decembri uviedol, že im Apple News+ generovalo tržby menšie ako 20 000 dolárov mesačne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť