Týždenný súhrn špekulácií: Čím viac uhlopriečok, tým viac iPhone

Nie je to pravda, ale mohla by byť.

Končí sa pracovný týždeň, začínajú veľkonočné sviatky a s tým prichádza ďalší súhrn špekulácií zo sveta spoločnosti Apple. Tento týždeň bol na špekulácie opäť plodný a už v raných hodinách prišlo na niekoľko dôležitých oznámení. Napríklad, že nás Apple tento rok prestaví nie tromi, ale až štyrmi uhlopriečkami iPhonu 12. Pretože čím viac pásikov, tým viac Adidas.

Čím viac pásikov, tým viac Adidas

Aby som rozšíril myšlienku z predošlého odstavca, Apple tento rok podľa leakera Jona Prossera pripravuje uviesť iPhone 12 v štyroch veľkostiach. To len tak na okraj, keby vám náhodou nesadol piaty tohtoročný iPhone známy ako iPhone SE. Prosser tvrdí, že na jeseň môžeme očakávať iPhone 12 v 5,4″ a 6,1″ veľkostiach. Tieto dva nesú kódové označenia D52G a D53G, ponúknu hliníkové telo a dva fotoaparáty.

Pridáva sa však iPhone 12 Pro (6,1″) a iPhone 12 Pro Max (6,7″). Tieto, s kódovými označeniami D53P a D54P, ponúknu telo z nerezovej ocele, presne ako ostatné tri generácie prémiových iPhonov. Inou špecialitou má byť systém trojitej kamery s LiDAR Scannerom, ktorý debutoval v novom iPade Pro. Nakoniec, všetky štyri telefóny majú ponúknuť čip A14 a podporu 5G sietí. Čerešničkou na torte je, že obe verzie iPhonu ponúknu menší výrez, než posledné tri generácie iPhonu. (Zdroj: iPhoneHacks.com)

Okrem toho sa objavil údajný nákres zadnej strany iPhonu 12 Pro. Legitimita úniku je otázna, najmä ak vezmeme do úvahy, že zaoblený fotoaparátový štvorec v zaoblenom obdĺžniku sa predáva od jesene ako iPhone 12 Pro.

Nákupné maniačky z Cupertina

Apple iba málokedy potvrdzuje kúpu iných firiem. A aj keď kupuje firmy pomerne často, akvizície väčšinou okomentuje tým, že z času na čas kupuje menšie spoločnosti a nehodlá poskytovať bližšie detaily. Výnimkou boli snáď len udalosti, kedy Apple kúpil Beats a Shazam. No a za uplynulé dni sme sa dozvedeli, že Apple plánuje kupovať alebo už dokonca kúpil niekoľko menších firiem (a neplánuje poskytovať bližšie detaily). Má ísť o tvorcov obľúbenej meteorologickej aplikácie Dark Sky, AI startup Voisys a VR firmu NextVR.

Reč je hlavne o firme NextVR, ktorá kombinuje VR so športom, hudbou a zábavou. Najmä v súčasnej situácii môže byť pre Apple (a jeho službu TV+) veľmi výhodné, kebyže začne vysielať športové zápasy, koncerty alebo iné zábavné podujatia, a to nie len cez VR, hoci to je hlavná pointa projektu. Startup však vlastní cez 40 patentov, z ktorých časť sa zameriava na metódy upscalovania streamovaného videa. Nanešťastie, firma mal v poslednej dobe veľké problémy a musela zredukovať počet zamestnancov o 40%. Apple tak nakoniec mohol na nákupe firmy ušetriť, a ešte ju aj vymaniť z nehostinnej situácie.

MacBook Pro 13″

Pri Jonovi Prosserovi sa ešte na chvíľu pristavíme. V priebehu týždňa prehlásil, že Apple pripravuje nový MacBook Pro s kódovým označením J223. Pôjde o nástupcu dnešného 13″ MacBooku Pro, no ešte nie je celkom jasné, či si zachová uhlopriečku, alebo Apple rovno vytasí divokú kartu v podobe 14″ uhlopriečky. Ani jeden prípad by nebol nečakaný. Spoločnosť totiž už minulý rok uviedla na trh 15″ MacBook Pro, len aby ho v tom istom roku nahradila väčším 16″ modelom. Aktualizovaný model by mal byť podľa Prossera uvedený už budúci mesiac.

iPhony zandroiďjévájú

Zaujímavá špekulácia, napojená na únik chystaného operačného systému iOS 14, hovorí o možnom redesigne plochy iPhonu. Okrem toho, že sa hovorí o novom zoznamovom menu, aké poznáme z Apple Watch, by mal Apple povoliť widgety na domovskej obrazovke. A nielen to, užívatelia by mohli po novom prispôsobiť rozloženie ikon podľa svojho gusta, presne ako na Androide. Okrem toho chce Apple povoliť väčšie možnosti spravovania wallpaperov. Na výber majú byť tiež motívy, každý wallpaper z jeho dielne má ponúknuť tmavú, rozmazanú, zahmlenú alebo štandardnú verziu.

AirPods X, zbohom Beats?

Jon Prosser, ktorý sa inak predtým veľmi nevenoval únikom zo sveta Applu, sa v poslednej dobe riadne rozbehol. Okrem toho, že fanúšikov zásobuje informáciami o iPhonoch a MacBookoch, priblížil tiež niečo zo sveta slúchadiel. To, že Apple uviedol na trh slúchadlá AirPods, je podľa neho začiatkom konca značky Beats, za ktorú Apple zaplatil v minulosti 3 miliardy dolárov. S tým ale nesúhlasí lepšie informovaný server 9to5mac. Ten totiž tvrdí, že Apple v žiadnom prípade nekončí s Beats, keďže sú stále populárnou imidžovou značkou slúchadiel. Apple ich predával dlho predtým, ako firmu kúpil a aj dnes vie, že mu táto značka jednoducho zarába.

Prosser však vraví, že Apple chce v budúcnosti uviesť na trh vlastné riešenia, ktoré majú ako-tak nahradiť produkty od Beats. Možné je však skôr to, že Apple chce ponúkať dve značky slúchadiel, jednu zameranú na imidž a mládež, druhú na prémiové publikum. A tak nás majú ešte tento rok čakať nové slúchadlá AirPods X s krycím menom B517. Majú byť podobné už existujúcim slúchadlám BeatsX a so zameraním na športovanie. Sú to jednoducho bezdrôtové slúchadlá prepojené káblom. Ich vydanie máme očakávať v septembri až októbri za cenu asi 200 dolárov. Druhým produktom majú byť Apple Over-Ear slúchadlá, ktorých názov ešte nie je známy. Nesú však krycie označenie B515, podobné slúchadlám Bose 700 (pozn. red.: leaker uvádzal Beats 700, ale také neexistujú). Ich cena by sa mala pohybovať niekde na úrovni 350 dolárov a ohlásené majú byť v čase WWDC.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.