Forza Street pozná dátum vydania na iPhone, tu sú naše dojmy

Legendárna závodná séria už budúci mesiac zamieri na iPhone

Microsoft v roku 2018 v spolupráci so štúdiom Electric Square predstavil nenápadnú závodnú hru Miami Street, ktorá ponúkala jednoduché a krátke závody pre počítače s nízkym, dokonca až mobilným výkonom. Niet preto divu, že sa hra minulý rok dočkala veľkej aktualizácie, ktorá ju obohatila o integráciu Xbox Live a úplne nový názov: Forza Street. A tiež prísľub, že hra vyjde “čoskoro” aj na iOS a Android.

No ako čas plynul, zdalo sa, že vývojári na svoj sľub zabudli. Všetko sa ale tento rok zmenilo a už vieme, že mobilná Forza zamieri na iPhone a Android v rovnaký deň, 5. mája 2020. Už teraz si ju ale môžete užiť na PC s Windows 10. Stačí, aby ste mali počítač so 4GB RAM a 64-bitový procesor. Hra má zapracovanú podporu ako pre klávesnicu a myš, tak pre dotykový displej.

Z vlastnej skúsenosti môžem Forzu Street prirovnať k Need for Speed No Limits alebo CSR Racing. Na rozdiel od konzolovej Forzy, ktorá ponúka buď otvorený svet (Forza Horizon 4) alebo simuláciu na uzavretých okruhoch (Forza Motorsport 7), táto je celkom priamočiara. Približne minútové závody začínate minihrou, v ktorej musíte trafiť správnu štartovnú rýchlosť, následne už len driftujete v zákrutách, čím si dopĺňate boost, ktorý môžete následne použiť.

Základ Forzy však ostáva nemenný: Forza bola vždy akýsi Pokémon vo svete automobilov, takže aj tu je vašou úlohou vyzbierať ich všetky. Na rozdiel od konzolových (a už aj počítačových) častí, ktoré ponúkajú hráčom stovky vozov, Forza Street ponúka 66 áut, prevažne BMW, Chevrolet, Dodge, Ford, Lamborghini, McLaren, Mercedes-Benz, Nissan a Porsche.

Jedným z vozov je aj 2017 Ford GT, ktorý bol hviezdou obálky Forzy Motorsport 6 a už pri ňom dokázal Microsoft nemožné: dokázal úspešne skĺbiť oznamovanie hier na autosalónoch, a naopak, oznamovanie automobilov na herných výstavách. Najnovšiu prerábku legendy motoršportu môžete získať, ak si Forzu Street zahráte počas prvých 30 dní od vydania. Okrem toho hra ponúka online multiplayerové duely proti ostatným hráčom.

Kľúčovou časťou hry je príbehový režim, rozdelený na tri celkom dlhé kapitoly. V nich sa postavíte niekoľkým kráľom ulíc, ale aj rivalom, ktorí k nim vzhliadajú. Výber obtiažnosti vám umožňuje viac riskovať, ale zároveň získať väčšie a drahšie odmeny.

No a ako tomu už pri free-2-play hrách býva, postupne sa vám míňa benzín. V čom sa ale Forza líši od ostatných, je, že sa snaží hráčom ponúkať prémiovú menu aj bez toho, aby si ju museli kupovať formou mikrotransakcií. Tento prozákaznícky prístup žiaľ konkurenčným hrám od EA a Gameloftu chýba.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.