Stopka pre neoficiálne koronavírus apky

Aplikácie zamerané na nový vírus musia byť podľa Apple vytvorené oficiálnymi autoritami a inštitúciami.

O postupe kalifornskej spoločnosti informovala CNBC na základe rozhovoru s viacerými nezávislými developermi. Tí uviedli, že ich aplikácie, ktoré umožňovali používateľom vidieť napríklad štatistiky súvisiace s ochorením, boli stiahnuté a ďalšie apky budú pravdepodobne pribúdať.

Apple jedného z nich prostredníctvom telefonického rozhovoru informoval, že všetky aplikácie tohto typu musia byť vydané pod hlavičkou oficiálnych zdravotníckych organizácií alebo vlády. Tieto kroky majú obmedziť šírenie dezinformácií, ktoré koronavírus sprevádzajú. Apple v tomto prístupe nie je sám – Facebook, Twitter či Amazon takisto podnikli podobné kroky s rovnakým cieľom.

Ak si v App Store zadáte heslo COVID-19, obchod vám ponúkne niekoľko spoľahlivých apiek ako napríklad HEALTHLYNKED COVID-19 Tracker, ktorý pracuje s oficiálnymi údajmi od WHO.

zdroj: CNBC

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.