Spotify prináša novinky pre svoje Podcasty

Hudobná platforma prekopala dizajn hovoreného slova a prináša aj niekoľko nových funkcií.

Podcasty zažívajú v poslednom období veľký vzostup. S tým súvisí aj ich pribúdajúci počet. Zdalo by sa, že nové relácie a formáty vznikajú každú chvíľu. Vybrať si tak nie je vôbec jednoduché. Chápe to aj Spotify a tak chce tento krok svojim používateľom uľahčiť. Ukážkami či navigačnými prvkami.

Trailery podcastov

Krátke ukážky vám majú poskytnúť predstavu o tom, čo môže od podcastu čakať, bez toho, aby ste museli počúvať napríklad pilotnú epizódu. Ak podcast túto možnosť ponúka, môžete si vypočuť “trailer epizódu” a v skratke zistiť, o čom podcast je.

Popis first

Nový je aj celkový dizajn podstránky pre konkrétny podcast. Popis relácie nájdete odteraz hore, hneď na dosah. Na jednej obrazovke tak vidíte info o formáte ako takom, spolu s popiskami pre jeho epizódy.

Nové kategórie

V prípade, že hľadáte konkrétny žáner, nájdete v apke popisné kategórie, ktoré sa zobrazia pod popisom konkrétneho podcastu. Podľa našej skúsenosti ho však nemajú všetky. V takom prípade môže pomôcť popis.

Vpravo: hneď hore popis so žánrovým tagom, vľavo: trailer epizóda pod popisom

Spotify aktuálne ponúka viac ako 700 000 rôznych formátov. Je teda z čoho vyberať a snáď aj tieto zmeny v UX a UI zlepšia interakciu s apkou. Akú máte skúsenosť vy?

zdroj: Spotify

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.