Spotify bude mať vlastný widget

Jedna z najväčších noviniek v iOS 14 sú widgety na domovskej obrazovke, ktoré poskytujú informácie z aplikácií priamo na ploche vo forme malých okienok medzi aplikáciami. Tieto widgety sa môžu umiestniť takmer kdekoľvek na ploche pričom majú rôzne veľkosti 1×1 alebo najviac 3×3. 

Mnohé aplikácie tretích strán taktiež vytvorili svoje widgety pre iOS 14 a Spotify, podľa najnovších informácií nebude výnimkou. Jeho oficiálny widget sa objavil v TestFlight beta verzii.

Widget je zatiaľ dostupný v malej a strednej veľkosti a má zobrazovať obal naposledy prehraného skladateľa, skladby alebo albumu.

Nanešťastie widget nebude obsahovať ovládacie prvky ako je prehrať/pozastaviť, ďalšia/predchádzajúca skladba, nakoľko Apple nastavil widgety tak, aby zobrazovali iba “read-only” informácie. Ovládacie prvky nie sú povolené zrejme kvôli úspore batérie.

Namiesto toho obsahujú obidva widgety text “Listen to Music and Podcasts”, pričom kliknutie na widgety otvorí priamo aplikáciu Spotify.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.