SIG predstavila next-gen Bluetooth audio

Special Interest Group, ktorá sa zameriava na vývoj Bluetooth technológií, oznámila plány na spustenie novej generácie.

LE Audio, ako sa novinka volá, má ponúknuť nielen vyššiu kvalitu zvuku, ale aj lepší výkon a nižšiu náročnosť na spotrebu energie. Vďaka novému kódeku bude technológia schopná prehrávať audio vo vysokej kvalite aj pri nižšom dátovom toku.

Výsledom budú produkty, ktoré potešia svojich majiteľov dlhšou výdržou batérie či menšími rozmermi, vďaka kompaktnejším batériám.

Bluetooth LE bude zároveň podporovať prenos zvuku na viacero zariadení súčasne, synchronizované streamovanie zvuku medzi zdrojom a výstupom. To má napomôcť kvalitnejšiemu audiu aj stereo zážitku pri bezdrôtových slúchadlách.

Funkcia Broadcast Audio, ktorou LE disponuje, ponúkne možnosť vysielať audio zo zdrojového zariadenia na neobmedzené množstvo prijímačov.

Zdieľanie audia cez Bluetooth umožní nielen spoločné počúvanie hudby ale môže byť zaujímavé aj pre nákupné centrá, letiská, či kiná, ktoré tak budú môcť priniesť novú formu AR zážitku.

Apple, ktorý je súčasťou SIG, už zdieľanie audia umožnilo na svojich AirPods či PowerBeas Pro. Táto možnosť však zahŕňa iba iOS zariadenia a obmedzený počet slúchadiel. Nová Bluetooth technológia pritom ponúkne tieto funkcie pre všetky produkty s podporou LE Audio.

Vydania tejto novinky by sme sa mohli dočkať v druhej polovici roku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.