Scorsese, De Niro a Apple: Gigant z Cupertina si robí zálusk na veľkofilm

Killers of the Flower Moon Apple TV
Dočká sa Apple TV+ svojho prvého veľkofilmu?

Goodfellas, Shutter Island alebo The Irishman. To všetko a veľa ďalších sú filmy z dielne skvelého režiséra Martina Scorsese. Nevie to len Hollywood, na vlastnej “koži” sa o tom presvedčil Netflix a zrejme čoskoro sa o tom presvedčí i Apple.

Server The Hollywood Reporter tvrdí, že rokovania medzi ikonickým režisérom a spoločnosťami Apple a Paramount Pictures sa blížia do zdarného konca. Apple si totiž podľa všetkého robí zálusk na Scorseseho najnovší počin, Killers of the Flower Moon (Krvavé prachy) podľa rovnomenného románu Davida Granna.

Knižný triler inšpirovaný skutočnými udalosťami zavedie čitateľov (a onedlho aj divákov) do Oklahomy v 20. rokoch 20. storočia. Kmeň Osedžov pod svojou zemou objavil obrovské ložiská ropy, čierne zlato však rozpútalo teror: sériu záhadných vrážd, ktorú sa dlhý čas nedarí vyšetriť, kým počet obetí stúpa. Ich počet vzrastie natoľko, že vyšetrovanie vezme do vlastných rúk novozaložená vládna organizácia FBI na čele s J. Edgarom Hooverom. To ešte vyšetrovatelia netušia, že nitky siahajú až k osobám, ktoré FBI vdýchli život.

Náklady na film sa odhadujú na minimálne 150 miliónov dolárov, čo bol dôvod, prečo Paramount hľadal ďalšieho investora. Záujem o film mali údajne aj MGM a Netflix, ktorý zaplatil Scorseseho predošlý film, The Irishman. V pripravovanom filme majú podľa všetkého hrať aj Leonardo DiCaprio a Robert De Niro, dvojica hercov, s ktorými má Scorsese dlhú históriu.

V prípade, že Apple film odkúpi, potom môžeme očakávať, že nezamieri len do kín, ale aj do služby TV+, kde tak bude ďalším vysokonákladovým filmom po The Banker v hlavnej roli so Samuelom Jacksonom. Rozpočet však bude v tomto prípade minimálne desaťnásobne vyšší.

A keď už je reč o Apple TV+, firma podľa serveru Vulture odkúpila práva na všetkých 96 epizód seriálu Fraggle Rock. Štyri sezóny seriálu natočené v rokoch 1983 až 1987 sú v službe dostupné už teraz, služba však ponúka aj exkluzívne nové krátke epizódy Jim Henson’s Fraggle Rock: Zábava pokračuje! a Apple údajne chystá reboot pôvodnej série.

Novinka prichádza len krátko po tom, ako sa objavila špekulácia, že Apple v snahe zvýšiť popularitu TV+ plánuje kupovať staršie seriály a filmy podobne, ako to robia jeho konkurenti (Netflix, HBO GO). Apple však podľa serveru Vulture neplánuje kupovať staré seriály, ale v prípade Fraggle Rock spravil výnimku, keďže preň dávalo zmysel, aby ponúkal detskú reláciu v plnej podobe.

Zdroj: The Hollywood Reporter

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť