Rýchlejšia 5G má byť výsadou iPhonu Pro

5G, ktoré Apple chystá ako súčasť blížiacej sa aktualizácie svojich smartfónov má ponúknuť dvojicu štandardov. Ten výkonnejší údajne značka ponúkne iba v high-end verzii iPhonu.

Sub-6Ghz a mmWave. To sú dva varianty 5G technológie. Prvá menovaná predstavuje pomalšie no zato rozšírenejšie riešenie, kým mmWave je jednotkou v rýchlosti.

Podľa najnovších informácií má byť mmWave implementovaná iba v iPhone 12 Pro. Portál Fast Company je dokonca presvedčený, že rýchlejšie 5G uvidíme iba v najdrahšom iPhone 12 Pro Max s 6,7 palcovým displejom. Dôvod má byť celkom prozaický – anténa, ktorá dokáže ponúknuť mmWave, sa zmestí iba do najväčšieho z nových iPhonov.

Tam však úzka špecifikácia mmWave nekončí. Technológia má byť údajne prítomná iba v zariadeniach určených pre trhy ako USA, Kórea či Japonsko, kde je mmWave infraštruktúra dostatočná.

mmWave predstavuje v súčasnosti najrýchlejší štandard v 5G. Dokáže ponúknuť rýchlosť až do 1Gb/s. Kvôli vlnám s krátkym dosahom sa však hodí primárne pre husto osídlené mestské oblasti. Sub-6Ghz oproti tomu predstavuje rozšírenejšiu alternatívu, ktorá je vhodná aj pre vidiecke regióny.

zdroj: Fast Company

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.