Prvým Apple zariadením s miniLED bude iPad Pro – ešte tento rok

Vyplýva to z  čerstvého reportu od popredného analytika Apple Ming-Chi Kua.

Väčší má prednosť

Kuo prišiel z prognózou, podľa ktorej by sme sa mali dočkať Apple produktu s miniLED podsvietením ešte v závere aktuálneho roku. Hovorí, že premiéra novej technológie prebehne prostredníctvom aktualizovaného iPadu Pro. O ktorý model pôjde?

S najväčšou pravdepodobnosťou to bude väčší z dvojice iPadov Pro –variant s 12,9 palcovou uhlopriečkou. Analytik už v minulosti hovoril, že v prípade Apple tabletov bude miniLED vybavený práve najväčší iPad. Pôvodne predpovedal ako reálny termín predstavenia úvod roku 2021. Prognózu teraz upravil s ohľadom na rýchlejší vývoj zariadenia, než sa pôvodne očakával.

Prečo nakonie Apple nepôjde v prípade iPadu (resp. MacBooku) cestou ako pri Apple Watch a iPhonoch a nezvolí OLED?

OLED vs miniLED

Prechod na OLED panely v prípade MacBookov či iPadov sa očakával v nasledujúcich rokoch. Uvedenie tejto technológie Apple priniesol v Apple Watch a neskôr pre smartfóny ako iPhone X, XS či vybrané modely iPhone 11. Už o pár týždňov by sme sa jej mali dočkať aj v prípade kompletného portfólia iPhone 12.

Kuo však na margo LED technológií ešte minulý rok uviedol, že Apple pravdepodobne uprednostní IPS-LCD obrazovky pre väčšie z produktov, ktoré však vybaví miniLED podsvietením za účelom zvýšenia ich kvality.

Ako už názov technológie naznačuje, miniLED disponuje množstvom malých LEDiek, ktoré podsvecujú displej. Vďaka kompaktným rozmerom dokáže miniLED presnejšie reagovať na oveľa menších fragmentoch obrazovky. Ponúka tak porovnateľné výhody ako OLED – vyšší kontrast a jas, intenzívnejšiu čiernu a v neposlednom rade úsporu energie.

LCD v kombinácii s miniLED však získava oproti OLED navrch – ponúka rovnakú kvalitu, no zároveň neprináša mínusy ako rýchle “zahorenie” a má aj vyššiu životnosť.

zdroj: 9to5Mac

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.