Phil Schiller už nie je marketingovým riaditeľom Applu, vstupuje do firemnej siene slávy

Phil Schiller
Phil Schiller odovzdáva marketingovú štafetu Gregovi “Jozovi” Joswiakovi.

Apple okrem nového iMacu včera oznámil aj, že Phil Schiller už viac nie je jeho marketingovým riaditeľom a rolu Senior Vice President of Worldwide Marketing po ňom prevezme Greg “Joz” Joswiak.

Phil Schiller začal pracovať pre Apple už v roku 1987, teda pred 33 rokmi, a odvtedy si prešiel mnohými marketingovými pozíciami.

“Phil pomohol spraviť z Applu to, čím dnes je a jeho prínos je obšírny, rozsiahly a hlboký. Vo svojej novej funkcii bude naďalej poskytovať neuveriteľnú spoluprácu a poradenstvo definované desaťročiami, ktoré strávil v Appli,” oznámil Tim Cook a oznámil meno nástupcu, Grega Joswiaka: “Jozove dlhoročné skúsenosti v produktovom marketingu z neho robia perfektného kandidáta na rolu a zaručia hladký prechod v čase, kedy sa tím sústredí na dôležitú a vzrušujúcu prácu. Teším sa, že celý tím bude mať prospech z tejto spolupráce, nápadov a energie.”

“Je pre mňa splneným snom pracovať pre Apple, na mnohých produktoch, ktoré milujem a so všetkými skvelými kamarátmi – Stevom, Timom a mnohými ďalšími. V Appli som začal ako 27-ročný, tento rok som dovŕšil 60 a je čas, aby som vo svojom živote spravil určité plánované zmeny. Budem tu pracovať tak dlho, ako tu len budem, stále krvácam 6 farbami*, ale zároveň chcem mať v nasledujúcich rokoch viac času na svoju rodinu, kamarátov a niekoľko osobných projektov, na ktorých mi záleží,” povedal Phil Schiller.

Pozn.: “Krvácať 6 farbami” je parafráza citátu Steva Jobsa po návrate do Applu v dobe, kedy ešte táto firma mala 6-farebné logo.

Schiller však z Applu nikam neodchádza

Apple oznámil, že niekdajší marketingový šéf vstúpi do pomyselnej “siene slávy”, známej ako Apple Fellowship. Členmi spoločenstva je dnes len 12 ľudí, ktorí si zaslúžili titul Apple Fellow za výnimočný technologický alebo líderský výkon. Členovia tejto firemnej siene slávy tiež dostávajú opcie od Applu. Medzi ďalšími ľudmi, ktoré sa pýšia titulom Apple Fellow, dnes nájdeme napríklad Steva Wozniaka, Guya Kawasaki, Alana Kaya alebo Billa Atkinsona.

Apple taktiež oznámil, že Schiller bude mať aj naďalej na starosti App Store a organizáciu Apple eventov. Jeho zatiaľ poslednou konferenciou bola tohtoročná, pandemická digitálna edícia WWDC.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.