Nový iPad Pro bez U1 čipu

Čerstvo predstavený update tabletu od Apple podľa najnovších informácií od iFixit neobsahuje nový ultraširokopásmový čip.

Nebol v Apple dokumentácii, nie je ani v zariadení

Čip U1 sa nespomínal v oficiálnych materiáloch, ktoré Apple k novinke vydalo, zmienky o čipe chýbali aj v systéme a podľa iFixit sa tento čip nenachádza ani fyzicky v iPade.

Je to trochu prekvapením. Apple U1 implementoval do všetkých modelov nového iPhonu 11 a zároveň o čipe hovoril, že má byť základom pre príchod nových funkcií. Ultraširokopásmový čip sa napríklad očakáva aj pri AirTags, v ktorých má pomôcť k presnej lokalizácii.

iFixit si všimol, že nový model je vnútri takmer identický so svojim o rok starším predchodcom. Dokonca aj nový čip A12Z je prakticky totožný s predošlým A12X.

Predohra k jeseni?

Implementácia nového U1 by vyžadovala preskupenie logic boardu a možno minimálne výrazne prekopaný A12Z ak nie celkom nový A13X čip, ktorý by dokázal poskytnúť podporu novej funkcionalite.

Čip U1 by zároveň potreboval aj príslušné antény, ktoré by mohli mať problém s kovovým povrchom iPadu Pro. Narozdiel od tabletu obsahuje iPhone 11 výrezy pre tieto antény v kovovom ráme a vďaka sklenému povrchu ostávajú prvky zakryté a funkčné.

Na jeseň je očakávaný ďalší, tentoraz výraznejší update Pro verzie Apple tabletu. Aktuálne iPad Pro tak mohol byť len nejakou prestupnou stanicou, pred veľkou aktualizáciou, ktorá by mohla priniesť nový mini-LED displej alebo čip A14X.

zdroj: iFixit

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.