Pixelmator Photo pridáva podporu pre iPad trackpad a viacero ďalších noviniek!

Update iPad aplikácie pre úpravu fotografií reaguje na príchod Magic Keyboard s trackpadom pre nový iPad Pro.

Plná podpora pre externé ovládanie

Vývojári sa rozhodli ísť ďalej, než iba ponúknuť základnú kompatibilitu s kurzorom, ktorou disponuje množstvo iOS apiek už natívne. Do Pixelmator Photo implementovali adaptívny kurzor nového iPadOS, ktorým budú používatelia môcť ovládať jednotlivé prvky z UI aplikácie a nástroje, pri ktorých je práca s kurzorom vhodná. Využiť budete môcť okrem trackpadu na Magic Keyboard aj Magic Trackpad či myš.

Rozdelená obrazovka aj vyladené screenshoty

Okrem tejto azda najväčšej novinky prináša update aplikácie aj funkciu Split View. Vďaka nej môžete mať na obrazovke paralelne otvorený Pixelmator aj iné aplikácie a pracovať v nich na striedačku.

Super je aj možnosť robenia snímiek obrazovky s využitím tzv. rich screenshot API z iOS 13. Funkcia v praxi umožňuje urobiť celoobrazovkový screenshot a vidieť iba plátno bez rušivého UI.

Match Colors

V neposlednom rade je tu aj nová funkcia, ktorú vývojári predtým nasadili v Pixelmator Pro. Teraz si Match Colors našiel cestu aj do Pixelmator Photo. O čo ide?

Nástroj využíva strojové učenie, pomocou ktorého vie ťahať tonalitu z jedného obrázku a následne prispôsobiť iný obrázok tak, aby bol vizuálny dojem z oboch záberov rovnaký. V prípade ručných úprav môžete takisto vaše zásahy skopírovať a prilepiť v rámci ďalších fotiek, aby ste dosiahli jednotný vzhľad série.

Pixelmator Photo 1.2 je dostupný ako bezplatný update z App Store. Ak softvére nevlastníte, môžete si ho kúpiť za jednorazovú sumu 5,99 €.

zdroj: Pixelmator

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.