Premiéra vo viacerých aspektoch

Naznačujú to propagačné materiály v retailoch. Apple už na evente oznámil, že tablet chce dostať do obehu v októbri, je teda jasné, že je jeho uvedenie na spadnutie.

Zariadenie inšpirované iPadom Pro s takmer bezokrajovou 10,9 ” obrazovkou, Touch ID v bočnom tlačidle, je prvým zariadením mimo iPhone, ktoré odpremiérovalo novú generáciu čipov zo série AXX.

Nový, šesťjadrový A14 Bionic má ponúknuť až 40% nárast výkonu ako predošlá verzia tohto iPadu. Rovnaký čip by sa mal skrývať aj v útrobách iPhonu 12, ktorého predstavenie takisto netrpezlivo očakávame v rovnakom mesiaci.

iPad Air je zároveň prvým iPadom, ktorý prináša farebné varianty podobne ako pri Apple smartfónoch. Vybrať si budete môcť z striebornej, space gray, rose gold, zelenej či nebesky modrej.

Podobne ako iPad Pro bude mať namiesto Lightningu USB-C port12MP zadný fotoaparát schopný zachytiť 4K video. Zariadenie je kompatibilné aj s Apple Pencil a Magic Keyboard.

zdroj: Bloomberg

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.