Nový iPad Air môže disponovať USB-C konektorom

iPad Air 2 Gold
USB-C bolo doteraz výsadou iPadu Pro.

Je možné, že nás v budúcnosť prekvapí štvrtá generácia iPadov Air, ktoré by mohli disponovať USB-C portom, namiesto všeobecne zaužívaného Lightning portu. Správu nám prináša japonská stránka Mac Otakara, ktorá túto informáciu získala od čínskeho dodávateľa.

Apple na USB-C porty presedlal už pri 2018 modeloch iPadu Pro, aj keď zvyšné modely sa stále držia Lightning portu z “nabíjacích” dôvodov. Mac Otakara tvrdí, že nové iPady Air budú založené na 11-palcových iPadoch Pro, čo súhlasí s predchádzajúcimi domnienkami, ktoré sa na internete objavili.

Domnienky, ktoré sa na internete objavili už dávanejšie naznačovali, že Apple pracuje na 11-palcovom iPade Air, ktorý by mohol byť predstavený v druhej polovici 2020. Analytik Ming-Chi Kuo pred nedávnom povedal, že Apple pracuje na 10.8-palcovom iPade, pričom nespomenul nič v spojitosti s prívlastkom “Air” pre tento model.

Jedna z domnienok od leakera “L0vetodream” naznačuje, že nadchádzajúci iPad Air bude disponovať mini-LED displejom s Touch ID v displeji (namiesto Face ID). Táto informácia ale nie je potvrdená, nakoľko nebola potvrdená sekundárnym zdrojom.

Mac Otakara taktiež spomenul, že nadchádzajúci iPad mini, o ktorom Kuo pred nedávnom hovoril bude merať od 8,5 do 9 palcov. Tieto iPady mini, ktoré prídu pravdepodobne až v roku 2021 budú pravdepodobne disponovať Lightning portom než USB-C.

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.