Svetový trh so smartfónmi poklesne o 15%

Podľa prognóz to vyzerá, že sa z dopadov pandémie trh tento rok nespamätá.

Predaje smartfónov sa majú celosvetovo znížiť až o 15% – na 1,5 miliardy kusov. Tento pokles je dôsledkom osekaných čísiel predajov, ktoré očakávajú všetky veľké značky ako Apple, Samsung či Huawei. Vyplýva to z prieskumu, ktorý zverejnil portál Digitimes.

Cupertino ešte vo februári oznámilo, že ciele, ktoré si spoločnosť stanovila na úvodný švrťrok 2020, sa nepodarí splniť. Okrem priameho dopadu súčasnej zdravotníckej krízy vníma Apple ako ďalšie faktory aj nižší dopyt zo strany zákazníkov v Číne ako aj obmedzené zásoby iPhonov, ktoré môžu predajne po celom svete ponúknuť.

Apple takisto znížil objem objednávok na iPhone 11 pre druhý a tretí štvrťrok v dôsledku krízy. Ide o krok, ktorý nie je príliš prekvapivý. Je totiž otázne, aký dopyt bude po súčasnej generácii Apple smartfónov v najbližších mesiacoch, keď sa už na jesennom horizonte črtá nový iPhone.

zdroj: DigiTimes

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.