Niektorí používatelia s iOS 14 už hlásia notifikácie o trackovaní

Plné rozšírenie novej funkcionality, ktorá vás upozorní vždy, keď chce nejaká stránka alebo aplikácia sledovať vašu aktivitu, príde v novom roku.

Nové rozšírenie týkajúce sa súkromia Apple oznámil už dávnejšie a odvtedy je táto iniciatíva terčom kritiky z viacerých strán, okrem iného napríklad od Facebooku. Sociálna sieť v tom vidí ohrozenie malých podnikov. Sledovanie aktivity umožňuje marketérom lepšie cieliť reklamu a vyhodnocovať reklamné kampane. Nová možnosť v iOS 14 necháva toto rozhodnutie na používateľoch.

Pôvodný plán Apple bol spustiť funkcionalitu spolu s vydaním iOS 14 v septembri tohto roku, no vývojári potrebovali čas, aby svoje produkty prispôsobili novým podmienkami a tak sa plánovaný termín posunul.

Pokiaľ ide o presný dátum, kedy má byť novinka spustená celoplošne, ten Apple nešpecifikoval. Už teraz sa však niektorým ľuďom na ich zariadeniach táto výzva zobrazuje, takže je na mieste očakávať postupné sprístupnenie začiatkom roku 2021, ktorý je za dverami. Podľa dostupných informácií išlo o používateľov s iOS vo verziách 14.2 a 14.3.

Zobrazila sa výzva na povolenie sledovania vašej aktivity aj vám?

zdroj: 9to5Mac

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.