Na webe sa budeme prihlasovať cez odtlačok a Face ID

Apple na WWDC predstavil novú možnosť, ktorú poznáme z mobilných zariadení Apple.

Touch ID a najmä Face ID predstavujú za bežných okolností komfortnejší spôsob overovania totožnosti ako tradičné zadávanie hesla. Môžeme vďaka nim pristupovať napríklad k bankingu či správe hesiel.

Apple chce teraz túto možnosť priniesť aj pre prihlasovanie na webe. Novinku predstavil na WWDC20 v rámci session Meet Face ID and Touch ID for the web. Funkcia bude fungovať na stránkach s novým Web Authentification API.

Na začiatok bude potrebné klasicky zadať na webstránke meno a heslo (resp. počkať si na SMS kód, ak máte dvojúrovňové zabezpečenie). Pri ďalšom prihlásení sa však login vykoná cez odtlačok alebo sken tváre. Proces loginu takýmto spôsobom Apple označil v rámci prezentácie ako odolný voči phishingu. Informácie, ktoré API vytvorí, ostávajú na danej webstránke pre účely loginu a nie sú ďalej exportované.

zdroj: Apple

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.