Sú za prechodom na Silicon procesory aj problémy so Skylake?

Podľa vyjadrení bývalého inžiniera Intelu mohli prechod na vlastnú platformu Apple urýchliť aj zabugované Skylake čipy.

Oficiálne dôvody

Apple na nedávnej WWDC oficiálne ohlásil to, o čom sa už niekoľko rokov hovorilo stále viac. Prechod na custom ARM procesory plánujú v Cupertine zrealizovať v dvojročnom horizonte. Prvý takýto Mac by sa mal objaviť už tento rok.

Oficiálnych dôvodov je hneď niekoľko, okrem iného aj progres v kvalite a výkone komponentov či nezávislosť od výrobných plánov dodávateľa, ktorým bol v prípade kalifornského jablka práve Intel.

Je čas

François Piednoël, ktorý v spoločnosti pôsobil, hovorí, že nezanedbateľným faktorom mohla byť aj nedostatočná kvalita rady Skylake. Podľa neho práve to prispelo k rozhodnutiu rozlúčiť sa s dodávateľom procesorov. Situácia bola podľa inžiniera naozaj zlá:

“Apple sa v podstate stal jednotkou, pokiaľ ide o počet sťažností a reportovania chýb v architektúre. Ak váš zákazník nachádza skoro toľko bugov ako vy, niečo nie je v poriadku.”

Piednoël je presvedčený, že Apple prechod na vlastné procesory zvažoval dlhodobo a úroveň Skylake čipov bolo impulzom, prečo si v Cupertine povedali, že nastal čas.

Prvý Mac s ARM

Pokiaľ ide o premiéru ARM na Apple platforme, renomovaný analytik Ming-Chi Kuo verí, že pôjde o iMac, ktorý by mal doraziť koncom roka. Práve aktualizovaný desktop má byť podľa neho prvým z dvojice Macov, ktoré ponúknu nové procesory. Nasledovať by mal MacBook Pro s 13 palcovým displejom.

 

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.