Na jeseň možno dorazí 5G iPad Pro

O chystanej aktualizácii Apple tabletu sa už nejaký čas šušká. Najnovšie správy od DigiTimes obsahujú bližšie informácie ohľadom termínu aj samotného zariadenia.

iPad Pro s 5G má byť vybavený čipom A14 a ponúkne kombináciu mmWave a sub-6GHz. DigiTimes verí, že nový iPhone aj iPad Pro uvidíme pravdepodobne naraz, v septembri. Apple pritom obvykle nový tablet odhaľuje o mesiac neskôr. Boli však aj roky, kedy sa v rámci jedného eventu predstavili iPhone aj iPad – spomeňme model Pro v roku 2015 a 10,2 palcový iPad minulý rok.

Prvá generácie Pro tabletu od Apple

Úplne z hry však nie je ani desiaty mesiac aktuálneho roku. Viaceré zdroje totiž v prípade 5G modelu spomínajú ako termín odhalenia druhú polovicu roku 2020.

Čo z toho vyplýva?

Apple podľa súčasných informácií plánuje predstaviť aktualizáciu iPadu Pro v marci. Novinka má priniesť trojicu šošoviek zadného fotoaparátu či 3D senzory pre AR. Toto načasovanie sedí aj z pohľadu histórie. Jednotlivé iPad Pro generácie pravidelne oddeľuje 18 mesiacov – aktuálny iPad Pro bol predstavený v októbri 2018. Marcový model by mohol byť predohrou k 5G iPadu Pro, ktorý by dorazil na jeseň.

zdroj: DigiTimes

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.