MagSafe Duo pre iPhone 12 a Apple Watch je už k dispozícii

Apple včera spustil predaj druhej z predstavených nabíjačiek, ktoré odhalil ešte v októbri. Aká je cena a kedy dorazia na Slovensko?

Už čoskoro…

MagSafe si dal celkom na čas. Novinka, ktorá ponúka paralelné nabíjanie iPhonu a Apple hodiniek, nemala bližšie špecifikovaný dátum, kedy bude spustený jej predaj. Stránka ponúkala iba nekonkrétne “comming soon”. Až teraz Apple oficiálne zaradil MagSafe do ponuky svojich produktov. Zatiaľ však nie je k dispozícii v jeho kamenných predajniach.

MagSafe má skladacie prevedenie pre lepšiu prenosnosť a súčasťou balenia je aj kábel USB-C na Lightning. Časť, ktorá slúži na nabíjanie Apple Watch, je možné zdvihnúť tak, aby sa hodinky nabíjali vzpriamene. Nabíjačka pre iPhone touto možnosťou nedisponuje.

Limity a benefity

Už dávnejšie sa riešil jeden relatívny nedostatok – MagSafe Duo nedokáže nabíjať iPhone 12 s použitím plného výkonu 15W, ktorý je dostupný v prípade samostatnej MagSafe nabíjačky s platformou “iba” pre telefón. Maximum pre MagSafe Duo je 14W, v prípade pripojenia k vhodnému adaptéru.

MagSafe Duo v balení tento komponent však neobsahuje. Po pripojení k 20W USB-C adaptéru od Apple dokáže nabíjať iPhone s výkonom do 11W. V prípade 27W či výkonnejšieho USB-C adaptéru dosiahnete spomínaných 14 wattov.

Nabíjačka bola síce predstavená spolu s novým iPhonom, no podľa Apple je kompatibilná aj so staršími modelmi telefónu (iPhone 8 a novšie), AirPods (s bezdrôtovo nabíjateľným puzdrom) a AirPods Pro či dokonca s ďalšími zariadeniami, ktoré podporujú Qi bezdrôtové nabjanie.

Kedy bude na Slovensku

U nás budú nabíjačky dostupné pravdepodobne začiatkom budúceho roku. V ponuke iStores ich však nájdete už teraz a môžete sa informovať o ich dostupnosti – aktuálny odhad je do mesiaca.

zdroj: Apple

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.