Koncept prezentuje ako by mohlo vyzerať Main Menu v iPadOS

Aplikácie na iPade by mohli disponovať menu ponukou podobnou ako v macOS.

Apple sa postupne snaží posunúť iPad čoraz viac do roviny, v ktorej by mohol skutočne nahradiť počítač so všetkým, čo k tomu patrí. Dôkazom je okrem iného aj samotný iPadOS, ktorý má produkt diferencovať od ostatných mobilných zariadení značky, či nedávno predstavený update produktu s Magic Keyboard, ktorá ponúka plnohodnotný trackpad a v neposlednom rade aj najčerstvejšia aktualizácia iPadOS s kurzorom.

Ďalším prvkom, ktorý by teda mohol iPad opäť o čosi viac priblížiť zážitku, ktorý má používateľ pri práci s macOS, je Main Menu. Funkcia by ponúkala viacero možností pre ovládanie konkrétnej aplikácie – napríklad rýchly prístup k jej nastaveniam, možnosti ukladania, úprava textu a podobne.

S ohľadom na menší displej zariadenia by pevne umiestnená lišta s možnosťami na vrchu obrazovky nemusela byť ideálnym riešením. Autor konceptu Alexander Kaessner si preto hlavné menu pre aplikácie predstavuje nasledovne:

K menu by sa pristupovalo cez ikonku aplikácie v Docku. Funkciu by bolo možné implementovať s podporou pre Split View či vyvolanie menu pomocou gesta. Main menu by zároveň mohlo byť ovládané šípkami klávesnice – presne ako v macOS. Výhodou by zároveň bolo zjednotenie ponuky možností pre rôzne aplikácie.

Čo hovoríte na takúto podobu funkcie Main Menu? Uvítali by ste ju na svojom iPade?

zdroj: 9to5Mac, Alexander Kaessner

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.