Jeden Mac Pro, štyri pevné disky: Sonnet uvádza systém na rozšírenie úložiska

Mac Pro ponúka dostatok priestoru na upgrade. Sonnet ponúka ďalší spôsob, ako to využiť.

Minuloročný Mac Pro sa vrátil do starých koľají a na rozdiel od svojho futuristického predchodcu ponúka obrie možnosti rozšírenia a úpravy. Počítač je otvorený novým grafickým kartám, RAM-kám či väčšiemu úložisku, ak vám ponuka od Applu nestačí.

Mac Pro totiž v základe ponúka 256GB SSD s možnosťou rozšírenia až na 8TB modul. Ak vám ale ani to nestačí a miesto SSD vám z nejakého dôvodu viac vyhovuje štandardný točivý pevný disk (napríklad na zálohu, na ktorú je HDD lepší, než SSD), teraz máte možnosť si počítač rozšíriť.

Spoločnosť Sonnet totiž oznámila nový doplnok Fusion Flex J3i, držiak poskytujúci priestor až pre tri pevné disky s rozhraním SATA. Modul obsahuje dva sloty pre 3,5″ pevný disk a jeden slot pre 2,5″ SSD. Nutno dodať, že 3,5″ sloty sú kompatibilné aj s 2,5″ diskami a celkovo umožňuje rozšíriť kapacitu počítača až na 36TB.

Bez ohľadu na druh úložísk je treba rátať s tým, že sa rýchlosťou nevyrovnajú továrenskému NVMe SSD, ktoré komunikuje so zvyškom počítača pomocou PCIe rozhrania a je výrazne rýchlejšie, než SATA. Tieto úložiská v prípade Macu Pro dosahujú rýchlosť sekvenčného zápisu aj čítania do 3,4GB/s a dáta v nich sú dodatočne zabezpečené pomocou čipu Apple T2 Security Chip.

Doplnok má byť dostupný za cenu 200 dolárov od 15. júna a po boku riešenia Pegasus J2i ide o ďalší spôsob, ako si rozšíriť úložisko vovnútri Macu Pro. Ten je oficiálne dostupný v Apple Store za $400 a umožňuje pripojiť dva 3,5-palcové SATA disky. Súčasťou sady je však už jeden 8TB disk s rýchlosťou 7200rpm.

Zdroj: Sonnet Tech

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť