iPhone 12 Pro sú o štvrtinu rýchlejšie ako predchádzajúca generácia

Nové benchmarky ukazujú vývoj výkonu medzi modelmi Apple smartfónu.

iPhone 12 Pro získal v single-core teste skóre takmer 1600 bodov a v multi-core dosiahol 4152 bodov, čo je o 26% lepší výsledok ako v prípade minuloročného iPhonu 11 Pro. Model iPhone 12 Pro Max je podľa benchmarkov približne 20 až 25% výkonnejší ako identický predchodca.

Výkon nového iPhonu 12 Pro sa pohybuje na úrovni nového iPadu Air. Obe zariadenia spája procesor A14 Bionic. Niektoré testy poukázali na výrazne nižšie multi-core výsledky nového smartfónu v porovnaní so spomínaným iPadom, no z Geekbench sa vyjadrili, že v prípade nových iPhonov ide o bežnú vec, ktorá má byť dočasná.

A14 Bionic je podľa Apple najrýchlejším čipom určeným pre smartfóny a zároveň má prvenstvo aj v spôsobe jeho výroby 5-nanometrovým procesom. Neural Engine implementovaný v čipe bol takisto zdvojnásobený na 16 jadier, čo v praxi prináša 80% zrýchlenie pri strojovom učení.

zdroj: Geekbench

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.